Dansstudio Marlynes

Dans, Zang en meer!

Dansstudio Marlynes staat voor meer dan alleen dans, zang en acteren. Het is geen doorsnee dansstudio maar is divers op heel wat vlakken waardoor je altijd meer krijgt dan een simpel uurtje les.

De dansstudio opende haar deuren in september 1994, o.l.v. Annemie Thijs en groeide doorheen de jaren uit tot een heuse dans- en musicalstudio waar je naar hartenlust kan zingen, dansen en acteren. Marlynes is in Mechelen een bekend begrip met haar zeer divers aanbod, voor zowel kinderen vanaf 2,5 jaar, jongeren als volwassenen.
Is dansen, bewegen, acteren of zingen iets voor jou? Dan kan je ongetwijfeld bij ons terecht!

Dansstudio Marlynes is aangesloten bij de Mechelse Cultuur- en Sportraad.

Historie

MARLYNES, EEN PIONIER IN MECHELEN

Marlynes is in Mechelen vaak een pionier geweest in heel wat dansstijlen. Zo startte ze in Mechelen als eerste met lessen musical, tapdans, hip hop, breakdance, tapdans, Ierse dans, oriëntaalse dans, peuterdans,… . Zonder de traditie te verwaarlozen tracht de dansstudio voortdurend in te spelen op nieuwe tendensen in de danswereld en nieuwe interesses bij het publiek. Dit komt voort vanuit de passie voor dans en de wens om al de vreugde errond te delen met anderen.

IERSE DANS

Sinds 1998 heeft Dansstudio Marlynes zich gespecialiseerd in Ierse dans. Naast wedstrijden op Europees en wereldniveau, wordt er werk gemaakt van showdans zoals te zien in Riverdance en Lord of the Dance. De Ierse afdeling van Marlynes is aangesloten bij CLRG de officiële commissie van Ierse dans uit Dublin (An Comissiún le Rinci Gaelacha). 

MARLYNES?

De naam “Marlynes” verwijst naar een oude oorkonde uit het jaar 1173, waarin deze werd gebruikt als naam voor de stad Mechelen

SEPTEMBER 2021

September 2021 brengt met het nieuwe schooljaar ook een nieuwe locatie, een nieuw team dagelijkse werking en een schitterende nieuwe toekomst met zich mee!

Nieuwe locatie: 20 jaar huisvestte de dansstudio zich te Guido Gezellelaan 10A in Mechelen. Vanaf september 2021 verhuist ze naar Battelsesteenweg 492A in Mechelen.

Nieuw team dagelijkse werking: Vanaf september 2021 nemen naast Annemie Thijs ook Demi Schellemans, Kaat Van Santvoort en Lita De Wachter de dagelijkse leiding van de Dansstudio Marlynes op zich. Hun team van vier vult elkaar goed aan en samen met het lerarenteam dragen ze hun passie voor dans en zang over naar de leerlingen. 

Krachtlijnen van MArlynes.

Dans, Zang en Meer!

Dansstudio Marlynes staat voor meer dan alleen dans, zang en acteren. Naast de technische kant van de lessen zetten we ook in op heel wat andere belangrijke aspecten van het leven. Dansstudio Marlynes is geen doorsnee dansstudio maar is divers op heel wat vlakken waardoor je altijd meer krijgt dan een simpel uurtje les.

Divers in alle ascepten

We kiezen bewust voor diversiteit. Zo hebben we een zeer divers aanbod waarmee we iedereen de kans willen geven om een allround danser te worden. We bieden de basisstijlen zoals klassiek ballet en jazz aan maar ook alternatieve stijlen zoals tapdans, breakdance, Ierse dans en Zumba. Naast dans bieden we ook musical en toneel aan.

Maar niet enkel ons dans- en expressieaanbod is divers, ook bij onze leden willen we op diversiteit inzetten. Zo kan je bij Marlynes terecht ongeacht je leeftijd, ervaring, afkomst, of je de taal machtig bent, een beperking hebt of niet. Iedereen is welkom!

Meer dan een uurtje les

Tijdens onze lessen en tijdens evenementen zetten we ook in op de persoonlijke groei en ontwikkeling van onze leden. Niet enkel word je opgeleid als danser, je leert ook je lichaam op een gezonde manier kennen, je krijgt discipline en kracht. Bewegen, zingen en acteren geeft energie en via deze energie kom je tot heel wat meer.

Inzet op kwaliteit

We bieden kwaliteitsvolle lessen en opleiding aan. Door de klassen in ledenaantal te beperken, kunnen we de tijd nemen voor persoonlijke feedback. We vinden het belangrijk om de persoonlijke groei van ieder lid  op te volgen.

Onze leerkrachten zijn opgeleid in de stijl die ze geven en blijven zich bijscholen om de nieuwste technieken door te kunnen geven. Hun creativiteit, passie en enthousiasme is de drijfveer van hun lessen.

“Bij Marlynes is het zoals thuiskomen”

Al vanaf de start waait er een familiale sfeer bij Marlynes. Samenhorigheid, teamspirit en samenwerking staan voorop. Veel van onze leerlingen groeien op in onze dansschool en veel van onze eigen leerlingen groeien door als leerkracht. Jonge leerlingen die o.w.v. verschillende redenen tijdelijk stopten met dansen, zien we vaak terugkomen op volwassen leeftijd; “Bij Marlynes is het zoals thuiskomen”.

Zowel in de klassen als daarbuiten staan onze dansers, zangers en acteurs samen sterk. Deze samenhorigheid zien we tijdens optredens of wedstrijden waarbij de passie en kracht hen verbindt en meesleept in hun stuk. Marlynes is 1 team.

Het laatste nieuws
en recente Weetjes

Graag meer informatie!

Alles weten over ons aanbod en lessenrooster?

Als u klikt op 'Verzend' gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en Privacy Policy van Dansstudio Marlynes. U gaat er ook mee akkoord dat we uw persoonlijke gegevens mogen gebruiken om uw vraag beter te kunnen beantwoorden. Deze informatie zal nooit gebruikt worden voor andere doeleinden en om te verdelen naar derde partijen.

Marlynes
Irish Dancers

Onze showgroep boeken?

Onze showgroep Marlynes Irish Dancers biedt u gegarandeerd een prachtige show aan!

Tijdens onze shows brengen we zowel meer traditionele dansen als choreografieën met een hoog showgehalte, zoals te zien in Riverdance en Lord of the dance.

U kan onze showgroep vragen voor kleinere of grotere evenementen, voor een samenwerkingen of als afwisseling tijdens je show. Onze jarenlange ervaring maakt ons zeer flexibel!