Ons Aanbod

Divers op heel wat vlakken!

Bij Marlynes kan je terecht voor heel wat diverse dans- en expressiestijlen. Zowel kinderen vanaf 2,5 jaar, jongeren als volwassenen kunnen bij ons terecht. Ervaring of niet, iedereen is welkom! 

Dans

Klassiek Ballet

Meer info

Klassiek ballet is de basis van alle dansstijlen. De bewegingen bestaan uit verbindingen tussen vaste posities, richtingen en lichaamsverhoudingen en deze worden uitgevoerd vanuit een goede lichaamscontrole. Er wordt tijdens de lessen gewerkt aan techniek, houding, lenigheid en combinatie van bewegingen. Er wordt ook toegewerkt naar combinaties. Vanaf 12 jaar krijgen de leerlingen de kans om de technieken van pointes te leren. 

Lessen voor kinderen vanaf 6 jaar, jongeren en volwassenen.

Voor kinderen vanaf 2,5 jaar is er peuterdans. Kinderen van 4 tot 6 kunnen terecht in de lessen kleuterballet. 

Dansschool Marlynes Mechelen dansoptreden

Klassiek Ballet - Variaties

Meer info

In deze les leer je solo of duo variaties uit het bekende klassiek ballet repertoire. Dit kunnen originele versies zijn of aangepast aan de dansers. Daarnaast worden er choreografieën van andere bekende choreografen aangeleerd. De dansen kunnen allemaal gedanst worden met of zonder pointes.

Voor deze lessen moet je een goede basis van klassiek ballet hebben. 

Leerlingen die graag meedoen aan danswedstrijden, kunnen dit doen na overleg met de leraar en indien zij beschikken over de nodige technische capaciteiten.

Kleuter Ballet

Meer info

Staat jouw kleuter ook steeds te swingen, springen en shaken? Dan is kleuterballet iets voor hem/haar!  

Kleuterballet is op een speelse wijze kennismaken met dans, beweging, ritme en muziek met aandacht voor de kinderlijke fantasie en creativiteit van kleuters. Kleuterballet is bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar oud.  

Tijdens de les wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de rijke fantasie van de kinderen zelf, waardoor ze zich de beginselen van ballet op een voor hen aantrekkelijke manier eigen kunnen maken. Bovendien wordt er op een speelse manier aandacht besteed aan tellen en bewegen op muziek, waardoor tijdens deze les niet alleen de motoriek gestimuleerd wordt, maar ook de muzikaliteit en de concentratie. 

Kinderen vanaf 2,5 jaar kunnen terecht in de lessen peuterdans. Vanaf 6 jaar schuiven de leerlingen door naar klassiek ballet.  

Dansschool Marlynes Mechelen dansoptreden

Peuterdans

Meer info

Bewegen is leuk en goed voor iedereen! Omdat het belangrijk is om dit van kinds af aan op een juiste manier en met de juiste houding te doen, bieden we een les speciaal voor kinderen vanaf 2,5 jaar. Een leuke manier om kennis te maken met dans & muziek! 

Via creatieve en fantasierijke bewegingen en dansjes leren de peuters stap voor stap het ritme van de muziek en pasjes waarmee ze later in het kleuterballet verder kunnen. De lessen zijn aangepast aan hun motoriek en leeftijd.

Kleuter ballet events bij Dansschool Marlynes

DanceMix

Meer info

Ideaal voor diegene die graag shaken!  DanceMix wordt gegeven aan kinderen vanaf 7 jaar. De lessen zijn een mix van funk, hiphop, clipdance, streetdance, jazz, en nog heel wat andere dansstijlen. Je vertrekt bij de basis danspassen en leert al snel heel wat coole moves en ritmes, op de nieuwste muziek.

Vanuit de lessen Dancemix kan je doorgroeien naar Showdance!  

Dansschool Marlynes Mechelen dansoptreden

Showdance

Meer info

Bij showdance leer je de coolste choreografieën met een hoog showgehalte. De basis ligt bij funk, jazz en hiphop. Dit wordt gecombineerd met nieuwe dansstijlen en moves om toe te werken naar de meest uitdagende choreo’s. De energie spat er gegarandeerd vanaf! 

Showdance bij Dansschool Marlynes

Moderne Dans

Meer info

Deze lessen zijn een combinatie tussen modern en modern-ballet. Tijdens de lessen leer je jouw lichaam kennen via beweging. Je leert de juiste technieken om vanuit het centrum van je lichaam te bewegen. De basis ligt bij klassiek ballet maar je leert je lichaam los te laten. Expressie via beweging staat centraal.

Modern dance events bij Dansschool Marlynes

Hedendaagse dans

Meer info

Tijdens de lessen hedendaagse dans leer je je lichaam als expressie- en communicatiemiddel gebruiken. We experimenteren met verschillende bewegingsvormen en dynamieken. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan grondwerk, improvisatie en partnerwerk.

Dansschool Marlynes Mechelen dansoptreden

Jazz

Meer info

Modern-Jazz is de ideale les voor diegene die een leuke ontspanning zoekt, zich wil laten gaan op het ritme van de muziek en alles wil los zwaaien op het einde van een werkdag! 

De lessen starten steeds met een goede opwarming zodat blessures vermeden worden. Hierna volgen de basistechnieken van modern-jazz en wordt er tijd gemaakt voor leuke dansjes. De lessen worden aangepast aan het tempo van de leerlingen en er is steeds ruimte voor extra uitleg en vragen. 

Latin (solo)

Meer info

Tijdens de lessen Latin-Jazz komen er verschillende stijlen aan bod: Jive, Chacha, Samba, Salsa en Rumba. De stijlen worden solo aangeleerd, dus we dansen zonder danspartner. Van elke stijl worden eerst de basispassen aangeleerd en later ook combinaties. Je zal vooral je heupen veel nodig hebben tijdens de lessen. Ben jij klaar om te shaken?

Dansfit!

Meer info

Dansfit! is DE ideale les voor wie opzoek is naar een uitlaatklep en/of aan hun conditie willen werken. Een combinatie van dansmoves uit Jazz, showdance, fitness, stretching en zumba maken de les gegarandeerd een plezier 

Zumba

Meer info

 Zumba combineert Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue, axé, samba en cumbia met fitnesmoves, te vergelijken met aerobics.  Onze gediplomeerde leerkracht neemt je 1 uur lang mee in de leukste bewegingen, swingende choreo’s en de uitdagendste danspassen.  

Dit is DE ideale les voor wie opzoek is naar een uitlaatklep en/of aan hun conditie willen werken. Plezier gegarandeerd!  

Tapdans

Meer info

Ben je opzoek naar een unieke hobby? Dan is tapdans iets voor jou! Tapdans? Denk Fred Astaire, Jack Bow, Gene Kelly, de figuren van de Amerikaanse Hollywood tapdans. Tijdens de lessen leer je zowel technieken uit de Amerikaanse tapdans als Engelse tapdans. Je leert ritmische klanken met de metalen plaatjes aan de schoenzolen gecombineerd met losse en swingende bewegingen. Zowel de bekende jazzmuziek als hippe moderne liedjes zorgen voor beweging!

Ervaring of niet, jong of oud, iedereen is welkom!

Dansschool Marlynes Mechelen dansoptreden

Ierse dans

Meer info

Ierse dans is bekend geworden door shows zoals Lord Of The Dance en Riverdance .  Het is een traditionele dans uit Ierland waarbij je een onderscheid hebt tussen hardshoe en softshoe.  De combinatie van krachtig voetenwerk en sierlijke sprongen geeft een energieke afwisseling en zorgt gegarandeerd voor zin naar meer!

Je leert tijdens de lessen de basistechnieken en kan doorgroeien tot een krachtige en elegante danser op hoog niveau. Er wordt zowel op traditionele dansen geoefend als op showdansen.

Softshoe en hardshoe worden in aparte lessen gegeven zodat elke stijl voldoende beoefend kan worden.  

Bij hardshoe gaat men vooral snelle ritmische voetgeluiden maken met hiervoor speciaal  gemaakte schoenen. Je kan het vergelijken met tapdans maar dan met een strakkere houdingen en snel voetenwerk. Deze stijl vraagt kracht en energie en biedt heel wat uitdaging!  

Softshoe  is een elegante dansstijl waarbij men  hoog op de tenen danst en sierlijke sprongen uitvoert. Tijdens shows wordt dit vaak gecombineerd met elegante armbewegingen. Bij deze stijl lijkt het wel of je door de lucht zweeft, het straalt energie uit!  

Bij Céilí dans je in groep. Met basispassen uit softshoe leer je groepsdansen met heel wat verschillende wisselende formaties uit. Céilí valt onder de lessen softshoe. 

De lessen worden onderverdeeld in niveaus: Beginners, Primary (met ervaring), intermediate (gevorderde) en open (ver gevorderd). 

Dansschool Marlynes Mechelen dansoptreden

Expressie & Ontspanning

Musical

Meer info

Zingen, dansen en acteren, allemaal in 1 stijl omvat! Musical is een vorm van theater die zang, muziek, toneel en dans combineert. Tijdens de lessen musical leer je op een gepaste manier je stem gebruiken, leer je dé tips en tricks om tijdens het dansen ook nog eens te zingen en leer je het publiek meenemen in je verhaal. De les bestaat uit zangoefeningen, choreografieën en improvisatieoefeningen. Er wordt gewerkt aan allerlei nummers in verschillende stijlen.

Dansschool Marlynes Mechelen dansoptreden

Toneel

Meer info

Tijdens de lessen toneel leren de leerlingen heel wat leuke situaties en stukken spelen. Via de juiste technieken leren ze spreken op een podium en het publiek meenemen in hun verhaal, expressie speelt hierbij een grote rol. De leerlingen leren zich in te leven in een bepaalde rol en maken zich manieren eigen om deze rol tot uitvoering te laten komen.

Zeker een aanrader voor diegene die graag toneel opvoeren of acteren! 

Dansschool Marlynes Mechelen dansoptreden

Adem & Relax

Meer info

Ben je opzoek naar een activiteit om even alles van je af te schudden? Dan is dit de ideale les. Tijdens de lessen leer je via bewust bewegen jouw lichaam beter voelen en kennen. Via ademhaling en de afwisseling van spierspanning en ontspanning, is deze les het ideale moment om even tot rust te komen. We brengen onze balans terug in evenwicht. 

De lessen worden gegeven in sessies van 4 lessen. Meer info

Dinsdag:

Volwassenen
Studio 1
20.30u

Tai Chi Chuan

Meer info

Tai Chi Chuan is een innerlijke krijgskunstwaarbij het concept “Tai Chi” (“Opperste Polariteit”) verwijst naar het filosofische aspect van de discipline, en “Chuan” (“Vuist”) naar het krijgskunst en bewegingsaspect. Tijdens de lessen wordt de Yang-stijl Tai Chi Chuan, die zijn naam dankt aan de familie “Yang” beoefend.

De lessen Tai Chi Chuan worden gegeven door een externe leerkracht/school en vallen niet onder de voorwaarden van Marlynes.

Meer info: 
Website www.derodelotus.be
Telefoon: 015/33 06 22
Mail: [email protected] 

 

Ja , ik wil een gratis

PROEFLES

Graag meer info

Het laatste nieuws
en recente Weetjes

Graag meer informatie!

Alles weten over ons aanbod en lessenrooster?

Als u klikt op 'Verzend' gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en Privacy Policy van Dansstudio Marlynes. U gaat er ook mee akkoord dat we uw persoonlijke gegevens mogen gebruiken om uw vraag beter te kunnen beantwoorden. Deze informatie zal nooit gebruikt worden voor andere doeleinden en om te verdelen naar derde partijen.