Marlynes
Irish Dancers

Ierse Dans?

Ierse dans is bekend geworden door shows zoals Lord Of The Dance en Riverdance .  Het is een traditionele dans uit Ierland waarbij je een onderscheid hebt tussen hardshoe en softshoeDe combinatie van krachtig voetenwerk en sierlijke sprongen geeft een energieke afwisseling en zorgt gegarandeerd voor zin naar meer! Je leert tijdens de lessen de basistechnieken en kan doorgroeien tot een krachtige en elegante danser op hoog niveau. Er wordt zowel op traditionele dansen geoefend als op showdansen. Softshoe en hardshoe worden in aparte lessen gegeven zodat elke stijl voldoende beoefend kan worden.

Ierse Ceili Dans

Bij Céilí dans je in groep. Met basispassen uit softshoe leer je groepsdansen met heel wat verschillende wisselende formaties uit. Céilí valt onder de lessen softshoe.  

Hardshoe

Bij hardshoezal men vooral snelle ritmische voetgeluiden maken met hiervoor speciaal  gemaakte schoenen. Je kan het vergelijken met tapdans maar dan met een strakkere houdingen en snel voetenwerk. Deze stijl vraagt kracht en energie en biedt heel wat uitdaging!  

Softshoe

Softshoe  is een elegante dansstijl waarbij men  hoog op de tenen danst en sierlijke sprongen uitvoert. Tijdens shows wordt dit vaak gecombineerd met elegante armbewegingen. Bij deze stijl lijkt het wel of je door de lucht zweeft, het straalt energie uit!

Ja , ik wil een gratis

PROEFLES

Graag meer info.

logo Marlynes Irish Dancers

Hoe het begon

 

In 1998 specialiseerde Dansstudio Marlynes zich in traditionele Ierse Dans en showdans zoals te zien in Riverdance en Lord of the dance.  

Het begon allemaal met een bezoek van Annemie Thijs (oprichtster Dansstudio Marlynes aan de show Riverdance in London. De manier van dansen fascineerde Annemie Thijs haar zo, dat ze er meer over wilde weten. Dus volgde ze een hele reeks workshops en een studie Ierse dans aan de “Universiteit voor muziek en dans” te Limerick, Ierland. 

In september 2001 voldeed Annemie Thijs aan de criteria om zich als “Associate Irish Dance Teacher” te laten registreren bij “An Coimisiún le Rinci Gaelacha”, de “Officiële Comissie voor Ierse Dans” in Dublin. Vanaf dit moment mochten de Ierse dansers van Dansstudio Marlynes deelnemen aan de officiële Competities. 

 

Wedstrijden over heel Europa

 

Met succes namen ze deel aan wedstrijden over heel Europa, oa. in Nederland, België, Noorwegen, Finland, Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, Italië, Ierland, etc. Onze dansers kaapten reeds verschillende eerste prijzen weg. 2 van onze Marlynes Irish Dancers behaalden in het hoogste niveau een selectie voor het wereldkampioenschap Ierse dans! Zo nam Lita De Wachter deel in 2012 en Anne Van den Neucker in 2022, beide stonden op het podium in Belfast.

Onze showgroep

 

In 2000 richtte Annemie de showgroep Marlynes Irish Dancers op. Deze showgroep bracht hun shows tijdens verscheidene Ierse en Schotse festivals over heel België en Luxemburg. De laatste jaren brachten ze schitterende prestaties in samenwerkingen met een fanfare, een koor, een orkest. Maar ook tijdens kleinere evenementen zoals een trouw of st. Patricksday evenement gaven ze het beste van zichzelf.

Gezien hun succes werden ze gevraagd voor tv-shows zoals Tegen De Sterren OpJonas & Van Geel en Rode neuzendag op VTM en de film Ushi Must Marry.

Tijdens hun shows mag u een afwisseling verwachten van traditionele dansen en eigen creaties met een hoog showgehalte

Ierse Danswedstrijd met Marlynes Irish Dancers

Boek een Optreden

Optredens en Nieuws over Marlynes Irish Dancers

Het laatste nieuws van onze Showgroep MID, events waar we met onze dancers gaan optreden.
Mis ze niet.

Sweet & Smart St. Patrick’s Day

Sweet & Smart St. Patrick’s Day

Op zondag 17 maart 2024 organiseert Marlynes Irish Dancers het evenement “Sweet & Smart St. Patrick’s Day”. Tijdens dit evenement willen we de Ierse feestdag St. Patrick’s Day samen vieren met al onze Ierse dansers en hun familie. Daarnaast zal de opbrengst van...

Lees meer

Selectie voor wereldkampioenschap in Belfast is binnen!

Tijdens het Europees kampioenschap voor Ierse dans selecteerde één van onze Marlynes Irish Dancers, Anne V. d. N. zich voor het wereldkampioenschap in Belfast! Dit een een hele mooie prestatie en we zijn ontzettend fier op haar! Anne toont ons dat hard werken loont....

Lees meer
Marlynes Irish Dancers