Voorstelling Marlynes Irish Dancers: de Ierse showgroep uit Mechelen

Mogen wij u voorstellen: "MARLYNES IRISH DANCERS"
In 1998 specialiseerde Dansstudio Marlynes zich in traditionele Ierse Dans en showdans zoals die in "Riverdance" en "Lord of the dance" te zien is. 
 
Het begon allemaal met een bezoek aan de show "Riverdance" in London. De manier van dansen fascineerde Annemie Thijs zo dat ze er meer over wilde weten. Dus volgde ze een hele reeks "Ierse dans workshops" en een studie aan de "Universiteit voor muziek en dans" te Limerick, Ierland. 

 In september 2001 voldeed Annemie Thijs aan de criteria om zich als "Associate Irish Dance Teacher" te laten registreren bij "An Coimisiún le Rinci Gaelacha" w.w.z. de "Officiële Comissie voor Ierse Dans" in Dublin. Vanaf dit moment mochten de Ierse dansers van Dansstudio Marlynes deelnemen aan de officiële Competities. Dit doen ze nog steeds met veel enthousiasme. 
 

 Met onze shows stonden we al op verscheidene Ierse en Schotse festivals en beurzen over heel België en Luxemburg. We werden eveneens gevraagd voor tv-shows zoals "Tegen De Sterren Op”, "Jonas & Van Geel", "Rode neuzendag" op VTM en de film in "Ushi Must Marry”. Maar ook op privéfeestjes zorgt MID graag voor entertainment! Tijdens onze shows mag u een afwisseling verwachten van traditionele dansen, zoals "St. Patricksday”, en eigen creaties met een hoog showgehalte

 
Marlynes Irish Dancers, kinderen     Tv opnames Jonas & Van Geel - Ierse dans Vlaanderen - Mechelen - Marlynes Irish Dancers
 
Met succes namen we deel aan wedstrijden in Nederland, België, Noorwegen, Finland, Duitsland, Denemarken,Oostenrijk, Italië, Ierland, etc. Onze dansers kaapten reeds verschillende eerste prijzen weg. In 2011 scoorde één van onze dansers zelfs zo goed op het Europees kampioenschap dat ze naar het wereldkampioenschap in Belfast mocht!

Indien u meer info wenst, aarzel dan niet om een mailtje te sturen!

Connected with "Rinceoirtí na Riochta” Tralee- Ireland // Teacher: Jimmy Smith 

 Jimmy Smith
 
Klik hier voor meer informatie over de Officiële Commissie voor Ierse Dans (An Coimisiún le Rinci Gaelacha)

Klik hier voor de officiële website van RTME (Ierse dans in Europa)